Mockfjärdsskolan

Mockfjärdsskolan är en F-9 skola med tillhörande fritidshem. Skolan nyinvigdes i hösten 2012 efter en renovering och ombyggnation. Den är belägen med närhet till naturen och skolgården inbjuder till utelek. På skolan finns ett kombinerat skol- och kommunbibliotek som är öppet varje dag. Vi har tillgång till specialpedagog, speciallärare och Skoldatatek som erbjuder anpassningar för de elever som har särskilda behov. Mockfjärdsskolan är en attraktiv och mångkulturell skola med utveckling i framkant. Vi erbjuder en trygg skolmiljö där varje elev, utifrån sin förmåga och sin unika identitet, rustas för att utvecklas mot sin fulla potential av behöriga och mycket kompetenta lärare.

Vi satsar på IT som verktyg för lärande, skolan bedriver undervisning och pedagogisk verksamhet på sätt som motiverar, engagerar och ökar delaktigheten för samtliga elever.

Våra bärande principer är:
• Goda relationer
• Kunskapen i centrum
• Framtidstro

Ledarskapet präglas av föredöme, personlig omtanke, inspiration och motivation.

Vi ser människan som en helhet och fortsätter vår satsning på att utveckla idrott och hälsa som vår profil. Eleverna har idag möjlighet att ta ”Mockfjärdsklassikern” en utmaning som många väljer att satsa på!
F-9 skolan har drygt 35 behöriga lärare/pedagoger som ansvarar för undervisningen.
Skolan innefattar även grundsärskola med ca 20 elever, grundläggande kommunal vuxenutbildning med 20-30 elever och IM- program med ca 50 elever. Inom dessa verksamheter arbetar ca 20 lärare och studiehandledare.
Vi har en mycket kompetent elevhälsa, elevassistenter och fritidsledare som arbetar för en god psykosocial arbetsmiljö på skolan.
Förutom de verksamheter som finns på skolan så erbjuder Mockfjärdsskolan; svenska för invandrare, SFI , Omvårdnadsprogrammet och Särskild utbildning för vuxna. Dessa verksamheter har flexibelt intag under året och är lokaliserade utanför Mockfjärdsskolan.


Senast uppdaterad: 2018-12-11
Sidansvarig: Fredrika Mattsson
Kontakt

Rektor, Vuxenutbildning & I.M
Johan Rombin
Telefon: 0241-155 24
E-post: johan.rombin@gagnef.se

Rektor, F-9, fritidshem & Särskolan
Eva Odencrants Erickson
Telefon: 0241-154 13
E-post: eva.odencrants.erickson@gagnef.se

Bitr. rektor
Lena Ek
Telefon: 0241-152 52
E-post: lena.ek@gagnef.se

Administrativ assistent, grundskolan
Sophie Ohlson
Telefon: 0241-154 08
E-post: sophie.ohlson@gagnef.se

Skoladministratör, vuxenutbildning
Michaela Löf
Telefon: 0241-151 33
E-post: michaela.lof@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare, F-9 & IM
Mats Jackson
Telefon: 0241-154 05
E-post: mats.jackson@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildningen
Mona Rooth
Telefon: 0241-154 43
E-post: mona.rooth@gagnef.se