E-faktura och autogiro

Gagnefs kommun kan erbjuda dig som gör dina bankärenden på Internetbank att betala dina fakturor elektroniskt.
Istället för en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen som en e-faktura, dvs. elektroniskt presenterad direkt till din Internetbank. Där kan du titta på fakturan på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Det innebär att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp.
För att ansluta till e-faktura loggar du in i på din Internetbank och väljer funktionen "Anmäl e-faktura". I samband med debitering av avgifter använder vi ditt personnummer. Uppgiften är nödvändig för att vi ska kunna administrera din tjänst. Du har rätt att begära utdrag av de uppgifter som registreras om dig.

Kontoinnehavare annan än fakturamottagare

Om kontoinnehavaren är annan person än fakturamottagaren är det viktigt att även fakturamottagarens personnummer och namn uppges.

Autogiro

Med Autogiro dras rätt belopp automatiskt från ditt konto. Du slipper hålla reda på räkningar, förfallodatum och du riskerar inga förseningsavgifter. Även i detta fall innebär det att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp. Vill du ansöka om Autogiro kan du klicka på blanketten "Autogiromedgivande" till höger. Eller ansöka via er internetbank.
 
Fyll i uppgifterna och sänd in blanketten till Gagnefs kommun, Ekonomiavdelningen, 785 80 Gagnef.

Kombinera Autogiro och e-faktura

Det går utmärkt att kombinera Autogiro och e-faktura. I Internetbanken fungerar e-fakturan då som en specifikation på vad som kommer att betalas automatiskt.

Frågor

Vid frågor till Gagnefs kommun angående e-faktura eller Autogiro är du välkommen att kontakta ekonomiavdelningen på e-post faktura@gagnef.se.


Senast uppdaterad: 2018-08-30
Sidansvarig: Erik Mååg
Kontakt

Ekonomiassistent
Lotta Kosjanow
Telefon: 0241-151 35
E-post: liselotte.kosjanow@gagnef.se