Näringsliv

Här hittar du som företagare användbar och aktuell information om den service vi erbjuder, fakta om näringslivet, vägledning inför företagsetablering, nystartsrådgivning, information om tillstånd, upphandling och inköp med mera.

Sänkta arbetsgivaravgifter – nu även för aktiebolag och handelsbolag

Sedan den 1 januari 2017 har enskilda näringsidkare haft en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter när de anställer sin första medarbetare, något som kallas växa-stöd. Ett stöd som nu även gäller för aktiebolag och handelsbolag.

De nya reglerna innebär att arbetsgivaravgifterna för ett aktiebolag eller ett handelsbolag sänks från 31,42 % till 10,21 % för den först anställda medarbetaren i företaget. Reglerna gäller när företaget har anställt sin första medarbetare efter den 31 mars 2017

Krav för att få ta del av stödet

- Anställning ska pågå i minst tre månader.

- Arbetstiden ska vara på minst 20 timmar per vecka.

- Gäller del av lön som inte överstiger 25 000 kr per månad.

- Stödet gäller under högst tolv månader.

Här kan du läsa mer om stödet.

 

Årets profiler i Gagnef 2017

Gagnefsgalan 2017 blev en succé och i år ska vi göra det ännu bättre! Det är andra året vi genomför denna hyllning till både företagare, idrottsprestationer och högstadieelever. I år har vi laddat upp med Annie Seel, som har kallats helt galen, men det tar hon som en komplimang. Hennes motto är ”ingen minns en fegis” – man måste våga bygga en egen stege upp i karriären eller livet i stort, som att bli bästa kvinnliga mc-förare i Dakarrallyt – det mest “macho” inom motorsport. Hon har gått sin egen väg till framgång, ibland kantad av hårda motgångar. Rotharrys står för underhållningen, värme och humor kännetecknar dessa 4 dalmasar. De också medverkat i flera Caféprogram på tv samt legat på svensk toppen! Kvällens moderator är Lena Lagestam, som är en uppskattad inspiratör och föredragshållare.

 

Vem ska bli årets företagare i Gagnef? Vem är årets företagsprofil? Vem tycker ska få hederspris? Vem tycker du vi ska hylla?

 

Nominera din kandidat.

 

Företagarna och Gagnefs Kommun kommer att dela ut pris i olika kategorier. Vi bedömer vilka priskategorier beroende på de nomineringar som kommer in.

Årets Företagare - utmärkelsen delas ut till en företagare som genom sitt företagande och sin person fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

 

 

Vi som ingår i juryn är bl a

Johan Larsson DALAB

Johan Peters Smartsign och ordförande företagarna i Gagnef.

Jenny Åkerström Handelsbanken Mockfjärd

Tomas Kristoffersson Gagnefs Kommun

 

Utmärkelsen delas ut 8:e mars 2018.

 

Galan pågår mellan kl 17:30 och 23:00. Det ska bli en oförglömlig kväll med allt från föreläsningar till prisutdelningar.

 

Företagarna Gagnef Näringslivskontoret Gagnefs Kommun

 

 

Nominera årets profiler i Gagnef 2017 här 

 

 

Boka din plats här 

 

Frukostmöten

 

2:februari Lindberghallen, Djurås

Information och anmälan följ denna länk  

 

 

 

 

 

                                       

 

 

Näringslivsfilm

 


Senast uppdaterad: 2018-01-30
Sidansvarig: Tomas Kristoffersson