Vård- och omsorgsutbildning

 

Vill du arbeta med människor som är i behov av vård, omsorg, stöd eller service?

 

Vård- och omsorgsutbildningen i Gagnef är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom vård och omsorg som exempelvis undersköterska, skötare inom psykiatrin, boendestödjare, stödassistent, boendeassistent, ledsagare eller vårdare. Utbildningen är även en bra för dig som redan arbetar inom vården men saknar rätt behörighet. 

Vård- och omsorgsutbildningen i Gagnef ingår i Vård- och Omsorgscollege tillsammans med Leksand och Rättvik. Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan utbildningsanordnare och arbetsgivare. Efterfrågan på utbildad personal styr utbildningarnas inriktning. Vi har tillsammans lärare med olika specialiteter som är en tillgång i arbetet med att nå hög kompetens inom vård och omsorg. Samarbetet innebär att resurserna i kommunerna kan utnyttjas mer effektivt. 

 

Utbildningen är en gymnasial utbildning och betyg ges efter varje avslutad kurs. Du kan välja att läsa traditionellt i grupp eller i din egen takt. Vi tillämpar flexibelt lärande, vilket innebär att du kan läsa på det sätt som passar dig, t.ex. mer eller mindre på distans. Du möts av legitimerade vårdlärare med mångårig yrkeserfarenhet inom vården. Undervisningen bedrivs i nyrenoverade lokaler på Hedens skola i Mockfjärd.
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

 

Förkunskaper: Grundskola alt. svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå och matematik på grundläggande nivå (åk 9)
Omfattning: 1500 poäng

 

Nästa kursstart: 9/1 2020. Ansök senast 15/11 2019

Kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information.


Senast uppdaterad: 2019-09-23
Sidansvarig: Michaela Löf
Kontakt

Ordförande i lokal strygrupp
Betty Ann Eriksson
Telefon: 0247-804 57
E-post: bettyann.eriksson@leksand.se

Rektor
Johan Rombin
Telefon: 0241-155 24
E-post: johan.rombin@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare
Mona Rooth
Telefon: 0241-154 43
E-post: mona.rooth@gagnef.se

Administratör
Telefon: -
E-post: -