Ungdomar håller om varandra på en äng och ser framåt

Feriepraktik sommaren 2021

OBS! Meddelande har skickats ut till er som sökt, för många hamnar det i skräpposten.
Kontrollera där, har du inget meddelande där kontakta Rosa Flank 0241-15512.

Ansökningstiden har gått ut och vi har placerat er som sökt feriepraktikplats. Nu får du som ansökt ett erbjudande om plats, om du INTE vill ha platsen så är det viktigt att du meddelar det.
Du som uppgett e-post adress i ansökan har fått ett meddelande i din inkorg idag 23 april, ni andra kommer att få information skickad till er hemadress.
Det är jätteviktigt att ni tittar på informationsfilmen för att få rätt information, ni måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret som ni ska ha med er första arbetsdagen. Har ni inget utdrag får ni inte arbeta. Begär ut utdraget snarast för att vara säker på att ha det när feriepraktiken börjar. Du begär ut det på polisens hemsida och det är utdrag för skola och förskola. 

 

Sommaren 2021 erbjuder kommunen feriepraktik för unga födda 2004 och 2005. Ungdomarna har möjlighet att söka feriepraktik vid två tillfällen under sina ungdomsår men får feriepraktik vid ett tillfälle.
På grund av pandemin är utbudet av praktikplatser begränsad, utomhusarbete inom vaktmästeriet och handledare inom sommarskolan (med reservation för att sommarskolan kan bli inställd). 
Praktiken omfattar 50 timmar fördelat på två veckor och i ansökan kan du välja vilken period du önskar jobba. På grund av pandemin är arbetsdagen 5 timmar utan lunchrast i 10 dagar.

  • Du får välja inom vilket område du helst vill praktisera. Vi kan inte garantera att du får ditt förstahandsval. 
  • Du anställs av kommunen enligt kollektivavtal, BEA. Timlönen är 90 kr plus semesterersättning år 2021. Du får själv stå för mat- och eventuella reskostnader. 
  • Du behöver ha fullständigt personnummer och vara skriven i kommunen för att kunna söka feriepraktik. 
  • Ansök via e-tjänst senast den 5 april 2021. Ansökningar efter detta datum behandlas ej. Ansöker du via blankett ska ansökan vara kommunen tillhanda senast 5 april.

Vaktmästeriet erbjuder tre olika perioder vecka 26 - 27, vecka 28 - 29 och vecka 30 - 31.

Beskrivning av arbetsuppgifter i vaktmästeriet:

Utomhusjobb som innebär att rensa ogräs i planteringar, buskar, stenplattor och runt träd, kratta grus, löv mm

Ansökan

 

 Sista ansökningsdag är 5 april 2021.

 


  

 

Senast uppdaterad: 2021-05-24
Sidansvarig: Rosa Flank