Krisberedskapsveckan 2018

Krisberedskapsveckan 2018

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Om strömmen försvann och du blev utan både värme och vatten?,

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser. 2018 sammanfaller den med utskicket av broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll - ett regeringsuppdrag.

Krisberedskapsveckan 2018 infaller mellan 28/5 och 3/5. Gagnefs kommun är en av de cirka 200 kommuner som deltar med olika aktiviteter och vi kommer att möta våra kommunmedborgare och besökare ute i kommunen.

Följande datum kommer FRG-Gagnef och Representant från Gagnefs Kommun att möta medborgarna och informera om Krisberedskap och hemberedskap. Vi kommer att för första gången använda oss av vår nya informations vagn och besökarna får möjlighet att prata med oss ta del av olika typer av material som kan var till god hjälp vid olika typer av kriser.

Tisdag 29/5 Björbo Tempo kl 12:00-14:00   Dala-Floda ICA Blåklockan 15:00-17:00

Torsdag 31/5  Mockfjärd ICA 12:00-14:00   Djurås Coop, Lindberghallen  15:00-17:00

Lördag 2/6 Mockfjärd Mockfjärdsdagen 09:00-17:00

Under en vecka fokuserar samtliga kommuner i hela Sverige på just krisberedskap i en informationskampanj. Om en kris uppstår behöver samhällets resurser gå till de mest utsatta människorna och därför hänger mycket på att alla andra klarar oss själva så långt det är möjligt.

Vad behöver du vid en kris?

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta medborgare att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som du är van vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme samt att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra


Senast uppdaterad: 2019-09-23
Sidansvarig: Johan Perjons