Öppna förskolan

Öppna förskolan är en del av Familjens hus där du och ditt barn kan komma in och leka en stund, träffa andra familjer och knyta nya kontakter.

Det finns möjlighet för barnen  att prova på målning och annat skapande, spela spel. pussla, leka, bygga  med mera, och vid varje öppet tillfälle har vi en sång och rytmstund tillsammans med barn och föräldrar. 

Öppna förskolan vänder sig till föräldrar med barn 0-6 år 

Babycafé är en öppen förskola för de allra minsta (0-18 månader) där vi anpassar sånger, och ramsor samt övrig verksamhet till de små barnen och dess föräldrar.

 

Aktuellt 

Vårterminen -21 

Coronapandemin fortsätter och vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer  som innebär att vi håller avstånd, stannar hemma vid minsta symtom (gäller både barn och vuxna), stannar hemma också om någon familjemedlem är sjuk i hemmet, tvättar händerna ofta och handsprit finns tillgängligt. Vi tvättar leksaker och ytor ofta.

Anmäl 

Nu under pandemin har vi har ett maxantal på 5 vuxna besökare med barn till våra öppettider. Anmälan sker genom Facebook där man skriver "kommer " under inlägget som kommer ut på morgonen ( runt klockan  8), de 5 första "kommer" har då möjlighet att komma till vår verksamhet. Vi har sångstund, möjlighet till pyssel och skapande, spel och leksaker m.m., men vi tänker alla på att ta hänsyn och håller avstånd i våra rymliga lokaler. 

Vid eftermiddagsöppet lägger vi ut anmälningsmöjligheten runt klockan 11:30 

Ta gärna med frukt och eventuellt  egna smörgåsar till fikat, vi kommer  bara servera kaffe/the och rån/skorpor under pandemiperioden ( 10kr/ per familj ). Man kan också köpa en frukt (5 kr/frukt) 

Det går bra att swisha, men då lägger man till 2 kr/ swishtillfälle. 

Sommaruppehåll 

Nu har Öppna Förskolan/ Babycafé sommaruppehåll. Vi öppnar igen tisdag den 17/8 . 

TA-GE

Vi har en TA-GE -hylla på familjens hus ( utanför öppna förskolans lokaler) Där kan man TA det man behöver eller GE det man inte behöver. Det gäller barnkläder , leksaker eller annat barn kan behöva. 

Facebook 

Öppna Förskolan  Facebook  gilla sidan så kommer aktuell information i flödet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Senast uppdaterad: 2021-06-10
Sidansvarig: Barbro Brask