Ansökan om plats

Välkommen att ansöka om barnomsorg i Gagnefs kommun!

När ditt barn ska börja förskolan eller inom pedagogisk omsorg (tidigare familjedaghem) ska du ansöka om plats. Du kan göra din ansökan närsomhelst, men den aktiveras 4 månader innan önskad startmånad. Ditt barn måste ha fyllt 1 år före önskat startdatum. Kommunen har en skyldighet att erbjuda plats inom fyra månader. Om barnet inte kan få plats i området du val, erbjuds en plats på annat område. Du kan fortfarande stå kvar i kö till ditt förstahandsval. Vi erbjuder plats på Djurås förskola för de som är i behov av omsorg på kvällar, nätter och helger. Gäller hela kommunen för barn 1 – 13 år.

Uppsägning/Förändring av plats

Vid uppsägning av plats använd i första hand vår e-tjänst, mina sidor. Det är 2 månaders uppsägningstid efter att ansökan registrerats. Vid förändring av plats använd blankett ”uppsägning/förändring av plats”.

I  e-tjänsten kan du:

  • Ansöka om eller avsluta plats på förskola, pedagogisk omsorg eller fritids
  • Meddela hushållets inkomstuppgifter för barnomsorgsavgiften
  • Ändra dina kontaktuppgifter i vårt barn-/elevregister

Ansökan sker i första hand via vår e-tjänst.

Vi rekommenderar att alla som kan använder e-tjänsten minasidor.gagnef.se för ovanstående ärenden. För dig som av olika anledningar inte kan använda e-tjänsten finns motsvarande blanketter att skriva ut.

För att ansöka via e-tjänsten behöver du som sökande ha en giltig e-legitimation, om du inte har någon e-legitimation skaffar du det via din bank. Besök e-legitimation.se och deras sida Skaffa e-legitimation för mer information.

Observera att i och med att du skickar in ansökan bekräftar du att du tagit del av våra riktlinjer. Du ladda ner och läsa våra riktlinjer under rubriken “Dokument”.

Kontakt

Catarina Lindholm

Telefon: 0241-154 99
E-post: catarina.lindholm@gagnef.se

Telefontid

mån-fre 08:00-09:30