Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Gagnef!

Gagnefs bibliotek är en del utav Dalabiblioteken, ett regionalt bibliotekssamarbete som är verksam över hela Dalarna.

Vi sköter även driften av tre skolbibliotek i Gagnefs kommun: Bäsna skolbibliotek, Kyrkskolans skolbibliotek och Djurmo skolbibliotek.

Har du frågor?

Du kan ringa till 0241-15205 eller mejla till bibliotek.djuras@gagnef.se

Låna böcker, filmer, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, med mera hos oss.

Gratis wifi finns på alla våra bibliotek.

Internationella och inhemska tidskrifter finns att läsa gratis i vår e-tjänst PressReader, som du enkelt når via vår hemsida. Biblioteken erbjuder också en plats för läsning och studier.

I Djurås ligger huvudbiblioteket och våra filialer finns i Mockfjärd, Dala-Floda och Björbo.

Dalabibliotekens katalog går även att nå hemifrån. Om du har en dator och internet kan du enkelt logga in för att reservera och låna om dina böcker. Få en pinkod för inloggning från oss, om du inte redan har en!

Följ länken för att komma till Dalabibliotekens webbplats. Här hittar du också alla våra spännande arrangemang, fler kontaktuppgifter och öppettider!

Hitta snabbt:

Välkommen in till oss!

Det här är Dalabiblioteken

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro, Älvdalen.

Syftet med samarbetet är att ge dig som låntagare ännu bättre biblioteksservice. Du kan låna böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort. Du kan själv söka och reservera böcker i den gemensamma katalogen. Du kan välja på vilket bibliotek du vill låna och lämna tillbaka.

Kontakt

Enhetschef kultur och bibliotek
Eva Nordström
Telefon: 0241-151 48
E-post: eva.nordstrom@gagnef.se