Livsmedelsverksamhet

Planerar du att starta eller överta en restaurang, ett café, livsmedelsbutik, kiosk eller annan typ av livsmedelsverksamhet? Då finns det en del du behöver känna till.

Livsmedelsföretag

Registrering

För att starta ett livsmedelsföretag ska du göra en anmälan om registrering. Du ska göra anmälan senast två veckor innan du startar verksamheten. Du får starta verksamheten när du fått en bekräftelse på att livsmedelsföretaget registrerats.

Givetvis måste du ha kännedom om, och följa, de regler som gäller för livsmedelshantering i din verksamhet. Kontroll av att reglerna för livsmedelshantering uppfylls kommer att ske när livsmedelsverksamheten startat.

Din livsmedelsanläggning ska också placeras in i rätt riskklass för beslut om den årliga kontrollavgiften. Du fyller i uppgifterna i samma blankett som för registrering 

Broschyr om att starta kafé

Avgifter

Om verksamheten ändras eller upphör

Annat att ta hänsyn till

Kontakt

Avdelningschef samhällsbyggnad
Marcus Bröddén
0241-151 77
registrator@gagnef.se

Du når vår livsmedelsinspektör och miljö- och hälsoskyddsinspektörer på:
Telefon (växel): 0241-151 00
Epost: miljo.byggnads@gagnef.se