Sälskapet

Strövvänlig tallskog med anlagd stig och rastplats

Reservatet består av en högt belägen äldre tallskog med utsikt över sjön Lövsen.

Tallskogen har skyddats för att besökare ska få uppleva ett vackert naturområde. Det var markägaren som tog initiativ till reservatsbildningen och ställde inga krav på ersättning för skogsvärdet.

Uppskattningsvis är tallarna mellan 100 och 200 år gamla. I norra delen där det är mager mark är tallarna inte lika högväxta men förefaller ändå vara äldre. Vissa av dem har så kallad krokodilbark och platta kronor – två egenskaper som tyder på att träden varit med länge.

Reservatet ligger intill fäboden Säl. Det är lättillgängligt med p-plats och en iordningställd stig där det går bra att köra t ex barnvagn.

Fakta

Bildades: 2019
Storlek: 5 ha
Service: Strövstig, rastplats, p-plats.
Förvaltare: Gagnefs kommun

Karta

Karttips: Tryck på temaväljaren (tre streck) i övre högra hörnet för att få mer information om kartinnehållet eller +/- i nedre vänstra hörnet för att zooma ut eller in över hela kommunen. Det går också att klicka på objekten direkt i kartan för att få mer information eller bara klicka med vänster musknapp och dra för att förflytta sig. OBS den här kartan är anpassad för att se på en datorskärm. Vill du kika på områdena i mobilen, surfplattan eller via kommunens externa karta direkt? Gå in på Gagnefs kommuns externa karta: https://webbkarta.gagnef.se/spatialmap och välj bland teman i temagruppen ”Naturreservat”

Kontakt

Kommunbiolog

Pia Söderström
Telefon: 0241-152 16
E-post: miljo.byggnads@gagnef.se