Energi- och klimatrådgivning

Logotyp med texten Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. Rådgivaren kan hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ för de lokala förhållandena där du bor. Rådgivningen finansieras av Energimyndigheten, är kostnadsfri och opartisk och bedrivs i samverkan mellan de fem kommunerna Leksand, Rättvik, Malung-Sälen, Vansbro och Gagnef.

Vem kan vända sig till energi- och klimatrådgivaren?

Privatpersoner, små- och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer i Leksands, Rättviks, Gagnefs, Vansbros och Malung-Sälens kommun, är alla välkomna att få stöd och råd.  

Energi- och klimatrådgivaren hjälpa till med bl.a.

  • Hur du kan minska energianvändning i ditt hem
  • Vilka för- och nackdelar det finns med olika uppvärmningssystem
  • Hur du kan använda solceller/solenergi för värme, varmvatten och el
  • Vad du bör tänka på när du ska renovera eller bygga nytt
  • Vilka aktuella bidrag och stöd det finns att söka på energiområdet
  • Vad du bör tänka på vid laddning av elbil hemma
  • Varför ackumulatortankar och batterier är framtidens energisystem

Många vägar till goda råd

Energi- och klimatrådgivaren är placerad i Leksand. För att komma i kontakt med energi- och klimatrådgivaren kan du ringa, e-posta eller komma på besök. Kontakta Energi- och klimatrådgivaren för att boka tid för besök. Vi deltar på arrangemang som villamässor, marknader och anordnar föreläsningar på bibliotek och andra offentliga platser.

Vi finns även på Facebook, Dalarnas Energi- och klimatrådgivare, där vi informerar om aktiviteter och nyheter inom energi-och klimatområdet.

Mer information om vad du kan få hjälp med hos energi- och klimatrådgivningen såsom bidrag och bra länkar finns samlat på Energi- och klimatrådgivning på Leksands kommuns webbplats.

Kontakt

Energi- och klimatrådgivare
Niklas Andersson
Telefon: 0247-80329
E-post: energiradgivning@leksand.se