Gymnasieskola

År 2007 skapade det drastiskt sjunkande elevantalet ett politiskt initiativ till regional samverkan för att behålla eleverna. Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen Rättvik, Smedjebacken, Säter och Vansbro – tillsammans bildar de GYSAM (Gymnasieksolor i samverkan)

Gagnefs kommun har ingen egen gymnasieskola utan samverkar med de andra kommunerna som ingår i GYSAM. Regionavtalet innebär att det är fritt för eleverna att söka det program man önskar, hemkommunen ersätter utbildningskommunen för kostnaderna. Vi öppnar upp kommungränserna vilket gör ett större utbud av utbildningar tillgängliga.

Ansökningsprocessen för de sökande underlättas genom GYSAMs informationsarbete. En del av uppdraget handlar även om att bevaka vilka behov som finns på den regionala arbetsmarknaden, för att kunna erbjuda ett allsidigt och verklighetsförankrat utbud av utbildningar. Genom GYSAM erbjuds även gemensam kompetensutveckling och inspirationsföreläsningar för personalen på skolorna i fråga.

GYSAM skapar möjligheter för Dalarnas blivande gymnasieelever! 

Elever i klassrum


Kontakt

Skolchef

Annika Bergman
Telefon: 0241-152 24
E-post: annika.bergman@gagnef.se

Rektor

Johan Rombin
0241-155 24
johan.rombin@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare

Mats Jackson
0241-154 05
mats.jackson@gagnef.se