Ansökan

Här nedan hittar du två olika e-tjänster för ansökan till vuxenutbildningen Gagnef. Den första används vid ansökan till svenska för invandrare (SFI). Den andra används för ansökan till yrkesutbildning, enstaka kurser på grundläggande- och gymnasial nivå samt prövning. För ansökan om prövning i kurs, ansök till önskad kurs och skriv ”Prövning” i fältet ”Övriga upplysningar”.

I e-tjänsten kan du även:

  • Se det aktuella kursutbudet
  • Ladda upp tidigare betyg
  • Skicka in kopia av ansökan du gjort hos annan kommun (IKE – interkommunal ersättning)

För de flesta av våra kurser och utbildningar har vi flexibelt intag vilket innebär att du har möjlighet att påbörja utbildningen löpande under året och när det finns utbildningsplats. Fyll därför i önskat startdatum i din ansökan. Efter ansökan blir du kontaktad av skolan. Undervisningen är kostnadsfri.

Vi rekommenderar att alla som kan använder e-tjänsten för ovanstående ärenden. För dig som av olika anledningar inte kan använda e-tjänsten finns motsvarande blanketter länkade längst ner på denna sida.

För att ansöka via e-tjänsten behöver du som sökande ha en giltig e-legitimation. Om du inte har någon e-legitimation skaffar du det via din bank. Besök Skaffa e-legitimation (e-legitimation.se) för mer information.

Har du inte möjlighet att ansöka digitalt kan du ansöka via blankett för nedladdning nedan. Ansökningsblanketten skickas till Gagnefs kommun, Vuxenutbildningen, 785 80 Gagnef.

Ansökan till svenska för invandrare (SFI)

Ansökan vuxenutbildningen (PDF)

Ansökan om prövning i kurs