Stöd till unga

Här har vi samlat alla möjliga nyttiga länkar för unga. Saknar du något så vill vi gärna att du hör av dig!

Bris.se – Här kan du som ung få hjälp och stöd.

UMO.se – UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

Familjens Hus är en mötesplats för föräldrar och barn.

Famnen är en samtalsmottagning för barn och unga 0-17 år och deras familjer med uppgift att förebygga och behandla psykisk ohälsa av lindrig till måttlig karaktär.

Många är online nästan hela tiden. Kanske kollar man schemat för dagen, messar med någon eller läser senaste nytt. Tillgång till en obegränsad mängd information. Och det kan vara både bra och dåligt. På Bris (Barnens Rätt i Samhället) hemsida finns information om källkritik, lagligt/olagligt på nätet, Gaming och mycket annat.

Information till unga gällande att ta, ha och dela nakenbilder kan vara brottsligt. Polisen ser många fall där unga människor skickar nakenbilder till någon som de litar på, men i nästa steg sprids de vidare. Det finns även utbildningsmaterial till skolor i detta ämnet. Du hittar materialet på polisens hemsida Är det delbart? – polisens material

Ditt ECPAT är en plats för alla under 18 år. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Vi kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits.

Våld kan se ut på många olika sätt – men är aldrig okej. Våld är vanligare i ungas relationer och tar sig uttryck på samma sätt som hos vuxna.
Är den du är ihop med väldigt svartsjuk?
Har du känt att du pushat din partner till att göra något som hen egentligen inte vill?
Är din kompis i en relation som inte verkar vara schysst?

Ungarelationer.se ger stöd och information till dig upp till 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare.

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år,  På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

Kontakt

Ungdomssamordnare
Rosa Flank
Telefon: 0241-15512
E-post: rosa.flank@gagnef.se