Utställning med konstnären och musikern Ida Vildheart Bergman i Gagnefs kommun

Abstrakt bild med texten Utställning Ida Vildheart Bergman. Att födas av och in i det okända

Adelborgssalen i Lindberghallen visar med start 21 juni utställningen ”Att födas av och in i det okända” av konstnären och musikern Ida ”Vildheart” Bergman. Vernissage hålls från klockan 16.00 samma dag.

I utställningen ”Att födas av och in i det okända” undersöker konstnären Ida Bergman kreativiteten som ett verktyg för personlig transformation. I måleri och installation presenterar konstnären en inre resa av att komma hem till sig själv igenom en kreativ likväl som personlig kris.

Utställningen ser Bergman som en levande process som därför kan komma att växa och transformeras under sommaren, något hon också tycker passar en plats som Lindbergshallen och Adelborgssalen – dit många kommer för att handla och återkommer till i sin vardag.

Utställningen visas måndagar och torsdagar klockan 16.00 – 19.00 samt onsdagar och fredagar klockan 10.00 – 13.00 under tiden 21 juni – 31 augusti 2023. 

Ida ”Vildheart” Bergman född 1985 och uppvuxen i Gagnef och utbildad i frikonst vid Konstfack.

Hennes konstnärskap skrider över gränserna för olika medium och rör sig från låtskrivande och sång till skulptur, installation, performance och måleri. I skapandet av ”rituella rum” samlar hon alla sina uttryck för att tillsammans aktivera en plats. 

Ett genomgående tema i hennes arbete är ett cykliskt sätt att förhålla sig till livet, ett animistiskt synsätt och ateljén som en plats att utforska dessa andliga koncept. Verken hon skapar bygger hon upp som altaren för olika skeenden och aspekter av livet, där själva skapandet blir en alkemisk transformationsprocess.