Jubel och uppvaktning för Djurmoskolans vinst i Vi i femmans dalafinal

14 barn och två vuxna står i klassrum.

Det är klass 5 med representanterna och tävlingsdeltagarna Noor Muneer och Oskar Lindenryd på Djurmoskolan som står i centrum för firande i dagarna två. De har nämligen vunnit Vi i femmans dalafinal.  

Under onsdagen den 27 mars uppvaktade Annika Bergman, förvaltningschef, barn och utbildningsförvaltningen och Jan Wiklund, ordförande, barn- och utbildningsnämnden vinnarna i Vi i femmans dalafinal. 

– Det är riktigt kul att klassen vann Vi i femman och från vår sida tycker jag att det är viktigt att vi uppmärksammar alla bra insatser som görs, säger Jan Wiklund (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Tävlingen som gick av stapeln under torsdagen den 21 mars följdes med spänning av ledningsgruppen för barn och utbildningsförvaltningen. Ett stort jubel utbröt när det stod klart att Djurmoskolan tagit hem segern. 

– Ja, vilken spänning eleverna bjöd oss på. Riktigt roligt att få ta del av Djurmoelevernas framgång i Vi i femman. Vi känner alla glädje och stolthet över eleverna, säger Annika Bergman, förvaltningschef, barn och utbildningsförvaltningen

Även under torsdagen den 21 mars firades det med fika och jubel. På en central plats i klassrummet stod den fina pokalen.

– Ett sant nöje att uppvakta klassen med munkar, en sådan fin prestation måste firas, säger rektor Susanne Karlsson vid Djurmoskolan.

I årets Vi i femman deltog 2 508 klasser och 50 170 femteklassare i uttagningarna. Av de åtta klasser i Dalarna som gick vidare och tävlade i radio gick klass 5 i Djurmoskolan ut som vinnande lag. 

Den slutliga poängen räckte inte ända fram till riksfinalen i tv. Men vilken prestation. 

Grattis klass 5 på Djurmoskolan!