Nu går vi in i Dalabiblioteken

Nu är det dags för Gagnefs kommun att ansluta till Dalabiblioteken och möjlighet till större utbud och utökad service. För att byta till gemensamt system håller därför biblioteken i Björbo, Dala-Floda och Mockfjärd tillfälligt stängt mellan 13 – 20 april och biblioteket i Djurås mellan 13 – 19 april.

– Genom detta samarbete kommer våra medborgare som vanligt att kunna välja bland vårt fysiska sortiment men också låna alla böcker, filmer och tidskrifter som finns på alla andra bibliotek i Dalarna. Allt kan dessutom hämtas eller lämnas åter på vilket bibliotek som helst i Dalarna. Det innebär att du till exempel kan hämta din bok på någon av vår kommuns bibliotek och lämna den åter på ett bibliotek utanför kommunen, säger Eva Nordström, bibliotekschef i Gagnefs kommun.

– Förutom gemensam bibliotekskatalog kommer vi även att tillsammans i Dalabiblioteken, ha en ny gemensam webbplats. Där kommer medborgarna även att erbjudas lån av e-böcker, e-ljudböcker och film. Tillsammans ordnar vi även ungefär 2 000 aktiviteter per år, som är öppna för alla, fortsätter Eva Nordström.

När biblioteket öppnar igen efter stängningen, torsdagen den 20 april är nuvarande lånekonto låst för alla bibliotekets tjänster. För att få tillgång till alla böcker, medier och tjänster behöver man därför godkänna ett låntagaravtal. Det görs genom att logga in med BankID på via dalabiblioteken.se eller eller på något av biblioteken i Dalarna.

– Den 22 april kommer vi att hålla Öppet hus på biblioteket i Djurås. Då finns det även möjlighet att få hjälp av oss att få det nya bibliotekskortet, avslutar Eva Nordström.

Dalabiblioteken ger dalfolket större utbud och ökad service