Fortsatt ökning av antal anmälda brott i Gagnefs kommun

En hand som trycker in en skruvmejsel i låset på en bildörr

Anmälningarna gäller inbrott i bilar, garage och förråd, inbrottsförsök, drivmedelsstölder och skadegörelse. De flesta brotten är anmälda i Kyrkbyn i Gagnef, Mockfjärd och Djurås.

– Gagnefs kommun är fortfarande en trygg kommun att leva, bo och verka i. Den ökade brottsligheten som händer just nu i Gagnef, Mockfjärd och Djurås kan vi tillsammans, kommunen och invånare, sätta stopp för, säger Rosa Flank kommunens BRÅ-samordnare. 

– Vi arbetar aktivt tillsammans med Polisen för att förebygga så att inte brott inte begås. Bland annat genom att stödja kommuninvånare vid uppstart av Grannsamverkan. Grannsamverkan är en erkänd metod för att förebygga brott och i kommunen finns flertalet Grannsamverkansområden uppstartade av boende tillsammans med kommunen och polisen. När vi ser att det sker en ökning av brott så informerar vi våra boende och uppmanar till att polisanmäla. Det är viktigt att vi polisanmäler alla brott även om det inte alltid är ett försäkringsärende, fortsätter Rosa. 

Tipsa polisen

– Det gäller att vara extra vaksam i din omgivning och ser du något som verkar avvikande eller rentav misstänkt så kontakta polisen. Om du ser någon eller något pågående/förestående brott ring 112. Är det inte ett pågående brott går det bra att lämna tips på polisens hemsida polisen.se eller ringa 114 14. 

Fundera inte om det som uppmärksammats är relevant eller inte. Låt polisen avgöra det. Kanske ditt tips är avgörande för att föra utredningen framåt. Varje pusselbit är viktig, avslutar Rosa. 

Mer information om kommunens brottsförebyggande arbete