Uppdatering publik webbplats

Nu på torsdag (27/7) kommer startsidan här på gagnef.se att ändras vilket är ett första steg i ett arbete med att uppdatera vår publika webbplats.

Syftet är att få en startsida som vänder sig till dig som besökare och är mer öppen och inbjudande där vi får bättre möjlighet att lyfta fram viktiga saker samtidigt som vi kan visa nyheter och annat.

Webbsida

Några konkreta förändringar

Kommer med denna uppdatering

Ett tydligt sökfält överst på startsidan med budskapet ”Vad söker du idag?” där syftet är att du som besökare ska känna dig välkommen samtidigt som vi vill göra det så enkelt som möjligt att själv söka efter den information man är intresserad av.

Möjlighet att visa fler genvägar på startsidan där syftet är att kunna ge snabba vägar till olika delar av webbplatsen som till exempel: Mina sidor, Lediga jobb, Aktiviteter i Gagnef och liknande.

Möjlighet att visa fler informationsrutor för att kunna lyfta fram saker som är viktiga eller aktuella under en viss period.

Möjlighet att visa fler nyheter på startsidan med möjlighet att gå till en samlingssida med fler nyheter. Viktiga nyheter som kan kombineras med ovanstående informationsrutor.

Möjlighet att visa Viktig information överst på samtliga sidor där syftet är att kunna lyfta viktig information som vi vill att alla besökare ska ta del av. Det kan till exempel handla om eldningsförbud, problem att komma i kontakt med kommunen och motsvarande men funktionen kommer även användas i händelse av kris.

Del av webbsida
Del av webbsida

Kommer med nästa uppdatering

Möjlighet att visa kalenderhändelser på startsidan där syftet är att visa sådant som händer i kommunen. Dessa händelser kommer hämtas från Visit Dalarna men vi kommer även kunna lägga upp egna händelser vid behov. Det kommer även finnas en samlingssida med fler kalenderhändelser som man kan nå från startsidan.

Kontakt

Stefan Eriksson, utvecklingsledare digitalisering och kommunikation
stefan.eriksson@gagnef.se
0241-151 22