Vi välkomnar Maria Drugge, Gagnefs kommuns nya personalchef

En person utomhus

Sedan 1 september är Maria Drugge personalchef i Gagnefs kommun. Maria har tidigare arbetat med olika HR- och personalfrågor i stora industriföretag som SSAB, NKT och Artic Paper. Närmast kommer hon från Dala Vatten och Avfall och rollen som HR-chef. 

I sin roll som personalchef kommer Maria att leda personalavdelningens verksamhet och utveckla det strategiska arbetet inom arbetsgivarområdet som till exempel kompetensförsörjning, arbetsmiljö och stöd till chefer. 

– Att arbeta med människor har alltid varit en central del i mitt yrkesliv. En god arbetsmiljö och ett bra personalarbete är något jag brinner för. Det ska bli roligt att tillsammans med min medarbetare utveckla verksamheten i Gagnefs kommun. Samarbete är en viktig grund att stå på för att kunna nå kommunens mål, säger Maria Drugge nyss tillträdd personalchef. 

Marias fritid tillbringas gärna med familjen och hunden Ragnar. Och då gärna i trädgården, som är ett av Marias intressen. Att bygga och renovera tillsammans med maken är en annan del som gärna får uppta fritiden. 

– Jag byggde ett fritidshus själv när jag var runt 30 år. Lusten till att bygga vaknade då och sedan genom åren renovering. Min man och jag är lika där. Han är en erfaren byggare så nu har vi byggt orangeri, altaner, balkong, friggebo, gjutna gångar osv. Vi har så kul, avslutar Maria.

Närmaste tiden kommer Maria att lära känna kommunens organisation och verksamhet, träffa chefer och medarbetare för att på bästa sätt kunna driva utvecklingen inom arbetsgivarområdet framåt. 

Slutligen vad har du för styrkor och någon svaghet du vill dela med dig av? Och vad var det första du tänkte på i morse?

– Jag är en glad, utåtriktad, driven och inlyssnande person. Men kan ibland bli lite otålig, svarar Maria. 

– I morse när jag vaknade så kände jag; Va roligt det ska bli att få åka till jobbet idag, avslutar Maria. 

Välkommen till Gagnefs kommun säger vi till Maria.