Årets miljöpristagare i Gagnefs kommun utsedd

Man stående i grönsaksland

Till årets miljöpristagare har Gagnefs kommun utsett Per Wålstedt som idag driver företaget Wåhlstedts Lantbruk i Dala-Floda. Miljöpriset har i år funnits i 30 år och delas ut till någon person, förening, organisation, skolklass eller företag som genomfört en värdefull insats för miljön eller naturen i Gagnefs kommun.

2022 års miljöpris går till Per Wålstedt med motiveringen:

Per Wålstedt driver idag företaget Wålstedts Lantbruk på familjegården i Dala-Floda. Wålstedts har odlat ekologiskt och KRAV-märkt sedan KRAV startade 1985. Produkterna, bland annat grönsaker och rotfrukter, är mycket populära i butiker och restauranger lokalt men också på andra platser runt om i landet. Per har stor kunskap i ekologiskt lantbruk och har under senare år vidareutvecklat lagerhållning för att klara bra kvalité på de stora volymerna. Per bidrar även till att under vår, sommar och höst ge ett stort antal ungdomar och nyanlända en chans till ett första jobb. 

Ekologisk mat och lokal matförsörjning blir allt viktigare. Detta i kombination med Pers starka engagemang är motivet till att Per Wålstedt får 2022 års miljöpris!

Priset på 10 000 kronor delas ut av nämndens ordförande Ola Hebert på miljö- och byggnadsnämndens sammanträde onsdagen den 14 december klockan 15.00 i Gagnefsrummet, Kommunhuset i Djurås.  

Tidigare års pristagare