Tjänstemän och politiker besöker kommunens tätorter för dialog med medborgare

Män och kvinnor som samtalar. Text på bild: Gagnsingar emellan.

Onsdagen den 30 november startar tjänstemän, förtroendevalda politiker i Gagnef kommun, träffarna Gagnsingar emellan. Träffarna kommer att ske i alla kommunens åtta tätorter och andra träffen sker i Djurås.

– Medborgarnas syn och åsikter på kommunen är väldigt viktiga för oss. Vi vill tillvarata det engagemang som finns i kommunen. Genom att vara lyhörda och föra en bra dialog kan vi tillsammans fortsätta förbättra vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Jarl.

Gagnsingar emellan kommer att ske i alla kommunens åtta tätorter och utgår från vad som är aktuellt i den tätort som besöks. Intresseföreningar på respektive ort bjuds in att vara medarrangör.

Inför aktuellt besök kommer medborgare i aktuell tätort ha möjlighet att lämna in de frågeställningar som de tycker bör tas upp. Möjlighet finns även att under mötet lämna in frågor eller återkomma med synpunkter och frågeställningar efter mötet.

– Det innebär att vi inte kommer att ta upp frågor som gäller andra tätorter vid besöken utan vi fokuserar på den tätort vi besöker, säger Rosa Flank, initiativtagare och projektledare för Gagnsingar emellan.

Under våren 2024 beräknas det att alla tätorter haft besök. Datum, tid och plats för träffarna annonseras i lokalbladen och som evenemang på kommunens facebooksida.