Fredrik Sundqvist blir ny kommunchef i Gagnefs kommun

En person utomhus

Från och med juni 2024 tillträder Fredrik Sundqvist som ny kommunchef för Gagnefs kommun. Fredrik kommer närmast från rollen som tillförordnad kommunchef i Hofors kommun.

– Jag är glad att kunna välkomna Fredrik Sundqvist till Gagnefs kommun och tjänsten som kommunchef, säger Fredrik Jarl, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har haft flera bra sökande till tjänsten, vilket i sig är väldigt glädjande eftersom det påvisar kommunens attraktivitet som arbetsgivare. Samtliga som har varit involverade i rekryteringen är överens om att Fredrik bäst matchar den typ av kommunchef som Gagnefs kommun behöver, fortsätter Fredrik Jarl.

– När jag ber andra som har arbetat med Fredrik beskriva honom så blir svaret bland annat att han är en kommunikativ ledare som är tydlig och har pondus. Han har ett framåtdriv och gillar att bygga en stark organisation, säger Fredrik Jarl. Nu ska vi tillsammans nyttja den potential som Gagnefs kommun har och fortsätta utvecklingsarbetet.

Fredrik Sundqvist är uppväxt norr om Örebro, har en ekonomie kandidatexamen från Örebro Universitet och bor sedan några år tillbaka i Falun. Sedan maj 2022 har Fredrik varit chef för kommunkontoret och biträdande kommunchef i Hofors kommun. I augusti 2023 utsågs han till tillförordnad kommunchef och fortsatte i den rollen fram till månadsskiftet februari/mars 2024. Innan Fredrik började i Hofors var han avdelningschef på stadsledningsförvaltningen i Solna stad, och har även tidigare haft andra tjänster i Solna stad. 

– Jag ser med stor förväntan och ett visst mått av otålighet fram emot att få köra igång i Gagnef kommun. Samtidigt är jag ödmjuk inför uppdragets ansvar och vikten av att börja bygga ett starkt lag tillsammans. Det förtroende som kommunstyrelsen visar genom att utse mig till kommunchef i Gagnef kommun ska jag förvalta på bästa sätt, säger Fredrik Sundqvist.