Taklagsfest för den nya förskolan i Dala-Floda

Två fönster på en byggnad

Nu är takstolarna resta och takåsen på plats för den nya förskolan i Dala-Floda. Det firade Gagnefs kommun med att traditionsenligt inbjuda till taklagsfest under torsdagen den 25 april.

Firandet inleddes av vice ordförande i kommunstyrelsen Eva-Lotta Törnblom Nises (S) och kommunens fastighetschef Mikael Köpman som tackade alla hantverkare för ett väl genomfört arbete.

– Fantastisk att se hur bygget har växt fram. I november tog vi första spadtaget och nu står vi här och har taklagsfest! Otroligt bra jobbat av alla!”, sa Eva-Lotta Törnblom Nises.

– Bygget har gått väldigt fort och det är kul och imponerade att se vad fint det blir, sa Mikael Köpman.

En ny förskola i Dala-Floda har sedan många år varit ett önskemål. Redan 2018 beslutade Gagnefs kommunfullmäktige om att en ny förskola skulle byggas i anslutning till Syrholns skola i Dala-Floda.

Två personer inomhus

Kommunens förskolechef Johanna Ädel och vice ordförande i kommunstyrelsen Eva-Lotta Törnblom Nises (S)

– Så roligt att vi bygger ändamålsenliga lokaler. Vi ser fram emot att våra barn och medarbetare på förskolan i Dala-Floda får flytta in och bedriva sin utbildning och undervisning här! Det är otroligt roligt att få vara här idag och ”komma in” i den nya förskolan, sa Johanna Ädel kommunens förskolechef.

Tre personer som inomhus
Två personer som står utomhus.

På plats för att fira fanns även Daniel Enlöf rektor för förskolorna i Björbo, Dala-Floda och Junibacken i Mockfjärd och Anna-Lena Stenquist, rektorn på Syrholnsskolan och Björboskolan.

Byggnationen av den nya förskolan i Dala-Floda rullar nu på och årsskiftet 2024/2025 ska den stå klar att välkomna förskolebarnen. I samband med byggnationen kommer även ett nytt tillagningskök att byggas för både skolan och förskolan. För arkitekturen står Mondo arkitekter Dalarna AB och totalentreprenör för byggnationen hanteras av Grytnäs Projekt AB.